şeker
Işıl ışıl parlayan, gergin ve pürüzsüz bir cilt için en pahalı olanları değil, cilt tipinize uygun ürünü seçmeye özen gösterin. Unutmayın; doğru bir bakımla ve doğru ürünlerle hayalinizdeki cilde kavuşabilirsiniz! Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar; cilt tipine göre nasıl bakım yapılması gerektiği konusunda basit ama etkili tüyolar verdi:

1- NORMAL CİLT:
Görünümü şeffaf, nem ve yağ durumu dengeli, gözenekler kapalı ve pürüzsüz bir cilt tipidir.
Kullanılabilecek ürünler: Krem veya süt tipi temizleyici, alkol oranı normal tonik (yüzde 5-7.5) hafif bir nemlendirici ve peeling krem. Otuzlu yaşlarda itibaren haftada 1-2 günden başlayarak uygulanan besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve maskeler.

2- KURU CİLT: Görünümü mat, yağ salgılanması normalin altında ve nem oranı çok düşük bir cilt tipidir. Gözenekler ufak ve kapalıdır.
Kullanılabilecek ürünler: Krem veya süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yoğun bir nemlendirici, yoğun yağ ihtiva eden besleyici gece kremi, nem ve yağ depo edici maskeler, göz çevresi ve boyun kremleri, peeling krem, yaş ilerledikçe serumlar ve ampuller.

3- KARMA CİLT: T bölgesi (alın, burun ve çene) yağlı, yanaklar ve göz çevresi daha normal ve kurudur. Nemsizlik söz konusu olabilir. Yağlı kısımlarda gözenekler açık olabilir, siyah nokta ve sivilce görülebilir. Diğer bölgelerde gözenekler kapalıdır.
Kullanılabilecek ürünler: Süt ve jel tipi temizleyici, alkol oranı düşük tonik (yüzde 3-5), cildin ihtiyacına göre nemlendirici, temizleyici, sıkılaştırıcı maskeler, peeling krem, otuzlu yaşlardan itibaren cildin ihtiyacına göre gece kremi ve göz çevresi kremi.

4-HASSAS CİLT: Deri, damarları gösterecek kadar incelmiştir. Kızaran, kaşınan dalga dalga olan ve yanan bir cilt türüdür. Kötü koşullara hemen reaksiyon gösterir. Susuz ve çok gerilen ciltlerdir.
Kullanılabilecek ürünler: Süt tarzı temizleyici, alkolsüz tonik ve hassasiyet giderici bakım kremi.

5- OLGUN CİLT:
Olgun cilt, hücrenin yaşam ritminin yavaşlaması sonucu oluşan bir cilt tipidir. 60’lı yaşlara doğru yağ bezeleri ifrazatında yüzde 50’nin üzerinde azalma olur. Deride incelme, sarkma, derin çizgiler ve cilt lekeleri meydana gelir. Özellikle 35 yaşından itibaren uygulanan kürler, cildin güzelliği için önemlidir.
Kullanılabilecek ürünler: Süt veya krem tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yoğun nemlendirici, besleyici, hücre yenileyici bakım kremi, yağ ve nem depo edici hücre yenileyici maskeler, serim, ampuller ve peeling krem.Günümüzde oldukça etkili anti aging programları dermatologlar gözetiminde uygulanmakta ve doğru medikal kozmetik ürünler dermatolog denetiminde kullanıldığı zaman yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir.


6- YAĞLI CİLT:
Görünümü parlak ve yağlıdır. Gözeneklerin içi dolu ve açık, siyah noktalı, sivilceye müsait cilt tipidir. Yağlı cildi 3’e ayırmak mümkün:

  • Problemsiz yağlı cilt: Cilt parlak, nem oranı normal, gözenekler açık ve içleri genellikle siyah noktalıdır.

    Kullanılabilecek ürünler: Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, çok hafif nemlendirici, temizleyici- sıkılaştırıcı maskeler ve peeling krem.
  • Yağlı hassas ciltler: Cilt yağlı olmasına rağmen nemsizdir. Geniş gözenekler boş da olabilir. Deri hassasiyete bağlı hafif kırmızıdır; pul pul kalkabilir.

    Kullanılabilecek ürünler: Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, çok hafif nemlendirici, hassasiyet giderici kremler, pomatlar, hassasiyet giderici ve yağ dengeleyici maskeler.
  • Sivilceli-akneli yağlı cilt: Yağ salgısı normalin üstünde olduğundan devamlı parlayan bir cilttir. Sivilce, akne ve siyah nokta yoğundur. Gözenekler genişlemiş, içleri doludur. Nem oranı normaldir.

    Kullanılabilecek ürünler: Akne; mutlaka bir dermatolog denetiminde, medikal olarak tedavi edilmelidir. Medikal tedaviye ek olarak günlük bakımda verilebilecek ürünler; sabun veya jel tipi temizleyici, alkol oranı yüksek tonik, çok hafif nemlendirici, temizleyici ve sıkılaştırıcı maskeler.
Problemli Ciltlere Nasıl Makyaj Yapılır ?,sorunlu cıltlere nasıl makyaj yapılır?,nasıl makyaj yapılır?,guzel makyaj ansıl yapılır?,makyaj yapımı?
şeker
Genellikle her bayanın 10 bayandan 7`sinde cilt lekesi vardır ve eminimki bu durumdan şikayetçidir.Hiçbir bayan ben lekelerimi seviyorum demez bunun için kremler,maskeler ,farklı farklı uygulamalar hatta benim tanık oldugum estetik bile yaptırıyolar.Ama bence bunların hiç birine gerek yok kendi maskenizi evinizde kendi kendinize rahatça yapın kurtulun hiç boşa başka şeylerle ugrasmayın maskenin tarifine buyrun bakın.

Yüzünüzdeki tüm lekelerden kurtulun
250'şer gram taze süt ve alkolü iyice karıştırın. Soğuk yerde muhafaza etmeniz gereken bu karışımla, her sabah uyanır uyanmaz ve akşamları yatmadan önce yüzünüzü temizleyin. Alkolü, derecesini eczanede azalttıktan sonra kullanın. Bu özel karışım, yüzünüzdeki lekelerin yok olmasını sağlayacaktır.

Makyajınızı bademli sütle temizleyin

Malzemeler:

Bir kase dövülmüş badem
500 gram süt
1 tatlı kaşığı badem yağı

Dövülmüş bademleri ve sütü 8 dakika boyunca kaynatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra ise süzün ve cam bir şişeye koyun. Ardından, üzerine badem yağını ekleyin. Her cilt tipinne uygun olan bu karışımı, makyajınızı silmek istediğiniz zaman kullanın. Bademin cildi yumuşatan özelliği sayesinde, cildiniz yıpranmadan temizlenecektir.

cilt lekeleri için maske,maske yapımı,cilt lekeleri için maske nasıl yapılır?,cilt lekeleri nasıl yok edılır?,guzel bır cılde nasıl sahıp olunur?

şeker

Lekeler, doğuştan, çocukluk ve hamilelik döneminde geçirilen bir takım sistemik rahatsızlıklar sırasında kullanılan ilaçlar ile birlikte artış gösterebilir.
Leke, hem kadın hem de erkeklerde en yaygın görülen cilt rahatsızlıklardan biridir. Lekelerin bir çoğu özellikle yanak, alın ve çeneye yerleşir, yüze daha mat ve pürüzlü bir görüntü verir. Bunun dışında vücutta, sırt, göğüs ve el üstünde de çıkabilirler.

Leke konusunda her şeyden önce dikkatli bir fizik muayene ve iyi bir anemnez şart. Lekeler, doğuştan, çocukluk ve hamilelik döneminde geçirilen bir takım sistemik rahatsızlıklar sırasında kullandığı ilaçlar ile birlikte artış gösterebilir. Bunun dışında güneşe maruz kalan bölgelerde leke artışının olup olmadığı da incelenmelidir.

İyi huylu ve kötü huylu lekelerin olduğunu unutmadan, konunun uzmanı olan dermatologlara başvurmak ve profesyonel yardım almak gerekebilir. İyi huylu lekeler kişiye estetik açıdan rahatsızlık vermediği takdirde alınmasına gerek yoktur. Diğer yandan kötü huylu ben ve lekeleri kontrol altına almak, ben haritalarını çıkartmak ve 6 aylık periyotlar şeklinde onları takip etmek, gerektiğinde cerrahi operasyonla aldırmak gerekebilir.
Okuyabileceğiniz bilgiler
• Lekenin nedenleri
• Leke çeşitleri
• Lekelerde tedavi
• En çok sorulan sorular

Lekenin nedenleri
• Güneş
• Hormonal değişiklikler
• Bazı sistemik hastalıklar
• Genetik
• Enfeksiyonel hastalıklar(mantar…)
• İlaç, yanlış kozmetikler

Leke çeşitleri

Melasma (Cloasma)

Doğum kontrol hapların içerdiği hormonlar ve hamilelik sırasındaki hormonal değişimler melanin pigmentinin aşırı üretimine neden olabilir. Bu artış ile birlikte en çok güneş gören yanak, alın ve çene gibi bölgelerde boyutları büyük lekeler oluşabilir. Bazen genetik özellik taşıyan bu durumlar tekrarlayan hamileliklerle birlikte artış gösterebilir.

Yaygın hiperpigmentasyon
Böbrek üstü bezi yetmezliği ile oluşan addison hastalığı, hipertiroidizim ve hemokromatoz hastalığında görülür.

Cafe Au LaitAFE
Sütlü kahve renkli olan bu lekeler doğuştan veya erken çocukluk dönemlerinde gelişir, boyutları 2 cm’den 30 cm’ye kadar olabilen bu lekeler bazen tek başlarında olabilirler veya norofibromatozis hastalıkların belirtisi olabilir. Bu yüzden bu lekeler kontrol altında tutulmalılar.

Foto alerjik reaksiyonlar
Ağızdan alınan bazı ilaçlar veya topikal bölgesel sürülen bazı kimyasal ilaçlar veya bitki yaprakları güneş ile birlikte hiperpigmentasyona yol açabilirler. Bazen hafif kızarıklık veya alerjik reaksiyon seviyesinde iken bazen daha ağır reaksiyonlar, bölgesel su toplamaları ve bölgesel lekelerin oluşumuna neden olabilir.

Kronik güneş veya solaryum banyoları
Güneş ve solaryuma maruz kalmanın sonucunda cilt kendini korumak amacı ile daha kalınlaşır ve melanin pigment üretimi artar, dolayısıyla leke oluşumunda artış görülür.

Çil (Efelid)
En çok yanak, alın ve çene kısmında görülen bu lekeler açık veya daha koyu kahverengi lekeler şeklinde olabilirler. Genelde güneşli mevsimlerde artarken güneş olmayan mevsimlerde azalma gösterirler.

Lentigo
Erken yaşlarda solar lentigo denilirken ileri yaşlarda oluşanlara senil lentigo denilir. Boyutları 2-20 cm olabilirken, renkleri açık kahverenginden siyaha kadar değişen renklerdedir. Lentigolar bazen sistemik bir takım hastalıklarla birlikte olabilir veya hastalıkların habercisi olabilir. Örneğin Peutz-jeghers sendromunda lekeler ile birlikte bağırsakta polip ve iç organlarda kanserler görülebilir.

Lekelerde tedavi
Lekelerin oluşum ve ilerlemesinde güneş çok önemli bir faktör olduğundan her şeyden önce güneşin UV ışınlarından çok iyi korunmak gerekiyor. Unutmamak gereken nokta ise UV ışınlarının bir tek güneşli mevsimlerde değil, bulutlu ve karlı havalarda var olduğu ve lekelerin ilerlememesi, yeni lekelerin oluşmaması için her dönemde güneşten iyi korunmak gerektiğidir. Kış aylarında 15-20 faktör güneş koruyucuları kullanmak yeterli iken, yaz aylarında daha yüksek faktör içeren güneş koruyucuları sürmek gerekir. Güneş koruyucular etkilerini 4-5 saate bir kaybettikleri için birkaç saate bir yenilemekte fayda var. Kozmetik sektörü ise bu konuda çok hızlı bir gelişme göstererek çok değişik alternatifler üretiyor. Yüksek koruma faktör içeren fondöten ve pudralar, güneş koruyucu rujlar bu konudaki seçeneklerden birkaç tanesidir.

Medikal tedavi
Bölgeye sürülen ilaçlar bazen bölgenin rengini açabilir veya soyucu nitelik taşıyabilir. Bilinen en önemli renk açıcılar hidrokinon, kojik asit, askorbik asit olup, bazen tek tek bazen kombine şeklinde uygulanabilirken, soyucu nitelikteki ilaçlar ise meyve asitleri veya retinoik asitlerdir ve daha derin tabakalara kadar nüfuz ederler. Soyucular bazen tek başında bazen de başka yöntemler ile birlikte kullanılabilirler.

Medikal uygulamalar

Kimyasal peeling
Kimyasal peelingler yüzeysel, orta ve derin peeling olarak 3 gruba ayrılır. Yüzeysel ve derin peelingler doktorlar tarafından uygulanmalı ve değişik konsantrasyonlarda kullanılmadırlar. Bu meyve asit türevi ilaçlar doğru uygulandıklarında kişinin günlük aktivitelerini ve işe gitmesini etkilemez. Cilt tipi, cilt rengi ve problemin yoğunluğuna göre seans sayısı ve seans araları (ortalama 5-10 seans haftada bir) değişebilir. Derin peeling cildin derin tabakalarına kadar soyma yaptığından, iyileşme dönemi ağır geçer ve doğru yapılmadığında yan etkisi fazla olduğu için çok tercih edilmez.

Dermabrazyon
Bu işlem, derinin en üst tabakası olan epidermis tabakasının tamamı, dermis tabakasının ise üst kısmının dermabrazyon cihazları kullanılarak kaldırılmasıdır. Bu cihazlar hızla dönen tel fırça ya da zımpara kağıdından oluşur ve derinin orta tabakalarına kadar soyulmasını neden olur. İlk iyileşme belirtileri bir hafta içersinde başlarken, birkaç haftaya kadar cildi dış etkenlerden çok iyi korumak gerekir. Sadece ameliyathane ve steril şartlarda bu konuda eğitimi olan plastik cerrah ve dermatologlar tarafından uygulanan bu yöntem keloid oluşma riski olan kişilerde kesinlikle uygulanmamalıdır. Güneş ve yaşlılık lekeleri yanı sıra akne izlerinde de uygulanabilir bir yöntemdir.


Mikrodermabrazyon
Alminyum hidroksi kristallari kullanılarak ciltte yüzeysel peeling yapma yöntemidir, bazen tek başında bazen kimyasal peelingler ile birlikte kullanılabilir, ameliyathane şartları gerekmez. Office şartlarında uygulanabilecek bir yöntem, problemin yoğunluğuna göre seans sayısı değişir.

Cryoterapi (Kriyoterapi)
Lekenin dondurularak ortadan kaldırılmasıdır. Uygulamalar kolay ve pratiktir. Uygulamada sıvı azot veya karbondioksit kullanılır. Uygulamadan sonra bazen kızarıklık veya su toplamalar ve onu takiben koyu renkte kabuklanmalar olabilir. Ortalama 2 hafta içersinde kabuklar dökülür ve daha canlı renkte canlı bir deri ortaya çıkar.

Lazer
Karbondioksit ve Erbium Lazer kullanılabilir. Karbondioksit lazer derin soymaya neden olduklarından, uzun iyileşme dönemleri gösterirler ve kollajen bantlarında yenilenme sağladıklarından aynı anda ciltte gençleşme sağlarlar. İyileşme dönemi zor ve uzun sürelidir. Erbium lazer grubunda ise iyileşme süresi daha kısa, yalnız işlem oldukça kanamalıdır. Ciltteki kollajen yapımında artış olduğundan ciltte aynı anda gençleşme sağlayabilirler.

IPL (Yoğunlaştırılmış atımlı ışık) Kuantum lazer
Ciltte herhangi bir soyulma yapmaksızın ciltteki lekeleri gidermektir. İşlemden sonraki ilk 2 hafta lekenin rengi koyulaşır, hafif bir kabuk tutar. 10-15 gün içersinde kabuklar dökülür ve alttan daha temiz ve pürüzsüz bir cilt çıkar. Problemin yoğunluğuna göre ortalama 1-3 seans uygulama yapmak gerekir. Bu lazer çeşidi el üstündeki güneş lekeleri, dekolte ve göğüste yerleşen lekeler, yüzde ve vücuttaki kılcal damar ve varis, keloid ve epilasyon amacı ile de kullanılabilirler.

En çok uygulanan yöntemler, kısaca kimyasal peeling ve özel yapımlı ilaçlar, maskeler ve lazer uygulamaları olarak sınıflandırılıyor. Lekenin derinliği ve nedeni kişiden kişiye değişmekle birlikte, genelde % 80-% 100 arasında başarı elde etmek mümkündür. Özellikle güneş lekeleri, gebelik lekeleri ve yanlış uygulamaları bağlı gelişen dudak üstü lekelerde oldukça yüz güldürücü sonuçlar almak mümkündür.
şeker
Arkadaşlar yeni duydugum ve sonucuna birebir şahit olduğum ciltteki çilleri falan gidermek için bir yöntemi sizlerle paylaşmak istedim.Yapması biraz güç olabilir tiksinebilirsinizde ama sonucu gerçekten mükemmel..
Yüzünüzdeki çilleri lekeleri gidermek ,bebek gibi bir yüze sahip olmak istiyorsanız her sabah yüzünüze kendi ***** sürün biraz bekletin ve yıkayın bunu bir ay boyunca yaptığınızda kesin sonuç elde edeceğinizi gözlerinizle görürsünüz.Bir aylık tatilim sırasında arkadaşım denedi ve şimdi yüzü bebek gibi önceki hali ise bakılmaz haldeydi.
Denemek isteyen arkadaşlar cesurum katlanırım diyorsanız işte size tavsiye.

yüzdeki çil ve lekeler nasıl temizlenir?,leke gidermek,çil yok etmek,temiz bir yüze sahip olmak,bebek gibi bir yüze sahip olmak,çillerden kurtulmak,sıvılcelerden kurtulmak...
şeker
İşte size bebek gib i bir yüze sahip olmanın yolları.Evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu karışımları deneyerek farkı görebilirsiniz.



Yüz için nemlendirici maske

Malzemeler: Yumurta sarısı + süt

Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısını ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on
beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.

Ne işe yarıyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.

Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli.

Siyah noktaların sonu geliyor

Malzemeler: Limon suyu + yoğurt

Hazırlanışı: Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.

Ne işe yarıyor: Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.

Ne zaman kullanmalı: Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.

Sivilceler için karnabahar

Malzemeler: Karnabahar + zeytinyağı

Hazırlanışı: Sekiz adet karnabahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin.

Ne işe yarıyor: Karnabahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır.

Ne zaman kullanılmalı: Haftada bir ya da iki kez.

Kırışıklara karşı maske

Malzemeler: Kaymak + elma

Hazırlanışı: Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırınız. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.

Ne işe yarıyor: Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli etken.

Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez.

Yağlı ciltler için

Malzemeler: Bal + süt + limon suyu

Hazırlanışı: Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.

Ne işe yarıyor: Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.

Ne zaman kullanılmalı: İhtiyaca göre 10 - 15 günde bir tekrarlayabilirsiniz




Bebek Yüzlü Olmak İçin,temiz bir yüz için,temiz bır yuz ıcın,bebek gıbı bır yuz ıcın maskeler,temız bı yuz ıcın yapılan maskeler nelerdır?

şeker
CİLTTEKİ ÇATLAKLAR
Çatlaklar, cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki elastik dokunun yırtılmasıyla oluşuyor. Başlangıçta kırmızı ile mor arası bir renkte olan büyüklü, küçüklü bu çizikler zamanla sedefli beyaz bir renge dönüşüyor.

En çok, karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde görülen çatlakların oluşumuna önemli kilo değişimleri, hamilelik gibi durumlar neden oluyor

Peki, neden her hamile kadında ya da her kilo alıp-vermiş kadında görülmüyor? İşte bu konuda pek eşit değiliz. Cilt yapımız oluşum olasılığında çok etkili; kimi ciltler diğerlerine göre daha dayanıksız olabiliyor. Örneğin, çok açık renkli ciltler çatlak oluşumuna daha yatkın. Ne yazık ki, oluşan çatlakları yok edecek mucize bir reçete yok; kalıcılar. Ama, oluşumlarını ısrarlı bir bakımla engellemek mümkün. İşte yolları:

1.
Cildinizi her gün bir kremle nemlendirin. Kremler hem çatlamaya karşı cilde gereksinim duyduğu suyu verecek hem de cildin esneme kapasitesini artıracaktır.
2. Bol, bol su için.
3. A, E ve C vitaminleri yönünden zengin yiyeceklerle beslenin.
4. Spor yapın.
5. Kısa süre içinde kilo alıp vermemeye çalışın.
6. Hamileyseniz, kilonuzu doktorunuzun önerdiği sınırlar içinde tutmaya özen gösterin.


Cilt Çatlaklarına Çözüm,cilt çatlakları,cılt catlakları,vucuttakı catlarlar,vücuttaki çatları engellemenin yolları,güzel bir vücut için yapılması gerekenler,çatlaklardan kurtulmanın yolları...

şeker

Kutlamaya giderken nasıl makyaj yapacağınızı düşünmeyin! Bilmeniz gereken her şey bu yazıda!

Yeni yıl için güzelliğinizi ortaya çıkaran bir makyajın püf noktaları..

Nemlendirici: Nemlendirici mutlaka olmalı. Fondöten öncesinde cildinizi hazırlar. Cildinize biraz nemlendirici sürdükten sonra fondöteni daha kolay uygularsınız.

Fondöten: Yüzünüze açık renk bir fondöten uygulayabilirsiniz. Sünger kullanabilir ya da parmak uçlarınızla uygulayabilirsiniz.

Pudra: Pudra her zaman ihtiyaç duyabileceğiniz, her zaman çantanızda bulundurmanız gereken bir malzeme. Gece sona ermeden önce biraz ışıltıya ihtiyacınız olabilir. Yüzünüzün tamamına sürdüğünüzden ve pudra kutunuzun kapalı olduğundan emin olun.

Allık: Yen yıl gecesi inci parlaklığında bir allık kullanın. Yüzünüze ve elmacık kemiklerinize dikkatlice sürün. Bu yüzünüzü olduğundan daha ince gösterebilir. Yeni yıl akşamı daha parlak görüneceksiniz.

Kaşlar: Kaşınız az ise seyrek yerlere koyu bir kalem uygulayabilirsiniz. Hafifçe uygulamanız yeterli. Renk seçimi kaş renginizle aynı olmalı.

Göz Farı: Yeni yıl gecesi pembe ya da kayısı rengi bir far kullanmayı tercih edebilirsiniz. Önce bu renklerden birini, sonra daha ince bir şekilde gümüş rengi far kullanabilirsiniz. Son olarak her gözünüzün köşesine biraz daha pembe ya da kayısı rengi uygulayabilirsiniz.

Erik rengi ya da yumuşak kahverengi tonları kırışıklıkları da gözlerinizin nefes almasını sağlar. Erik rengiyle pembe far, kahverengi ile kayısı farı tercih edin.

Liner: Bitirici bakışlar için liner kullanmalısınız ancak uygularken dikkatli olmalısınız. Liner'lar kolayca uygulanabilir ancak ufak bşr hatada hemen dağılabilir.

Maskara: Kirpiklerinizi daha uzun göstermek için siyah maskara kullanın ancak uygulama sonunda biraz pırıltı ekleyin. Her hangi bir kozmetik mağazasında bulabilirsiniz.

Ruj: Yeni yıl gecesi tüm gözler üzerinizde olacak, bu yüzden kolayca silinmeyecek renkleri ve ürünleri tercih edin. Likit ruj fırçası ile derin bir gül pembesi ya da şeftali rengi ruj uygulayın. Daha çok farlak görünmesi için biraz parlatıcı kullanabilirsiniz.


makyaj yapmak,makyaj yapımının püf noktaları,makyaj yapımını puf noktaları,en güzel makyaj,makyaj yapmanın ıncelıklerı,dikkat cekici makyaj,hoş makyaj nasıl yapılır?,günlük makyaj nasıl yapılır...
şeker
Senin yerin çok ayrı!
1)Haklısın!
2)Mümkündür!
3)Seni seviyorum!
4)Seni çok iyi anlıyorum!
5)Eline sağlık!
6)Sen bir tanesin!
7)Özür dilerim!
8)Senin yerin çok ayrı!
9)Hayırlısı olur inşaAllah!
10)Sen ALLAH'ın bir lütfusun!(isteğe göre gözlerimin nurusun diye devam ettirilebilir)
11)Problem değil!
12)Teşekkür ederim!
13)Kızgınlığım sana değil!
14)Dualarım seninle!
15)Bana biraz zaman tanı!
16)Sen yapmazsın,biliyorum!
17)Canın sağolsun!
18)Hakkını helal et!
19)ALLAH senden razı olsun!
20)Harika olmuş!
21)Sen dünyanın 8. harikasısın!


Evlilikte Kavgaları Sonlandıran 21 Kelime
şeker

İster sevgili olsun, ister evli, erkeklerin büyük çoğunluğu ne yazık ki eşlerini ya da sevgililerini aldatıyor. Peki, yaşları ya da konumları ne olursa olsun, erkeklerin vazgeçemediği bu yasak duygunun sebepleri neler?
Kadınlar aldatılmaktan ne kadar nefret ediyorsa, erkekler de aldatmayı o kadar marifet sayıyorlar. Peki erkekler niçin partnerlerini aldatmaktan kendilerini alıkoyamıyorlar?
1. Seks
Erkeklerin çoğu eşlerini seks için aldatır. Çünkü erkekler rahatlıkla, bir kadına karşı duygusal bir şey hissetmeden seks yaşayabilir. Genellikle uzun süre aynı kadınla birlikte olmaktan sıkılan erkek, başka kadınlarla da cinsellik yaşamak ister. Çoğu zaman, başkasıyla seks yaparak eşini aldatan erkek,eşini seviyordur. Ancak fantezilerini sevgilisiyle gerçekleştirmek ona heyecan verir.
2. Ego
Erkekler kimi zaman da kendi egolarını tatmin etmek için eşlerini aldatırlar. Başka bir kadınla yaşanan seks, erkeğin egosunu tatmin eder. Erkeklerin çoğu ne kadar çok kadınla birlikte olursa, kendine o kadar çok güven duyar.
3. Heyecan
Uzun süreli ilişkilerden çabuk sıkılan erkek başka kadınlara yanaşarak heyecan duyar. Bazen bir ilişki ne kadar iyi olursa olsun, heyecan bittiği için erkek yeni bir oyuncak bulmuşçasına başka kadınlara yönelir.
4. Çünkü yapabilirler
Erkekler aldatır, çünkü bu işi kadınlara oranla çok daha kolay yaparlar. Kadınlar daha duygusaldır ve aldatmak yerine terk etmeyi tercih ederler.
5. Avlanma içgüdüsü
Erkeklerin çoğu sosyal normlar yerine içgüdülerine göre davranırlar. Özellikle genç erkekler kızları avlanmayı bekleyen canlılar olarak nitelendirirler ve kızları elde etmeyi kendilerine hedef olarak belirlerler.
6. Yaşlanma korkusu
Erkekler özellikle orta yaş bunalımına girdikleri zaman eşlerini aldatmaya başlarlar, bu sayede kendilerine olan güvenlerini tazelerler.

Aldatan Erkek Aldanan Kadın,Erkekler neden aldatır?,erkeklre partnerlerini neden aldatır?,erkeklerın partnerlerını aldatma nedenleri

şeker
Bir erkek neyi bekler?

Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Gerçek 1:
' kadın bekler,

annesinin besledigi gibi onu besleyen,
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Evini temiz,pak ve sıcak tutan,
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Dır dır nedir bilmeyen,
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Paranın kıymetini bilip alışveriş etmeyen,
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Bütün gün çalısıp,
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Bütün gece dans edebilen,
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Ve asla HAYIR! demeyen,
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Asla Başı Ağrımayan;
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Ve Her Zaman Tedbirli,
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Yalnız Kendisini sevecek,
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Ve Şımartacak Bir Kadın.
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?
Bekler...
Erkekler Kadınlardan Ne Bekler ?


ve çok bekLerLer...


şeker
Erkeklerin kadınlardan neleri sakladığını hiç merak ettiniz mi? İşte erkeklerin kadınlardan sakladığı beş şey.

* Haftasonları gazete okurken, magazin köşelerinde ki güzellere bakarken, anlık sayfa değiştirmeleri.
*Sizinle dışarı da gezerken “aa” şurası da bayağı güzel yermiş derken, Etrafı sizden habersiz süzmesi.
*Arkadaşlarıyla buluşacağında şirketin halısaha maçı, veya akşam mesaii var çok yoğun demesi.
*Sizin tahammül edemeyeceğin şeyleri, araba da bırak eve getirmemeleri, Sabah cüzdanına tekrar koyması;=
*Tv izlerken kumanda onların elindeyse erotik yayın yapan kanalların açılması.
*Çapkınlık yaparken, asla evli olduklarını söylememeleri



Erkeklerin kadınlardan neleri sakladığını hiç merak ettiniz mi? İşte erkeklerin kadınlardan sakladığı beş şey.
Erkekler Kadınlerdan Neleri Gizler?,Erkekler kadınlardan neleri saklar?
şeker
Kadınlar için hoşlandığı erkekleri etkilemek çok zor değil.. Ancak hoşlandığı erkekten başka kadınlar da etkileniyorsa sıkı bir rekabet onları bekliyor. İnternette 'nasıl bir kadın arıyorum' diye aradığınızda binlerce sonuçla karşılaşabilirsiniz. İşte erkekleri etkileyen, rekabette kadınları farklılaştıran en iyi öneriler..


Karakterli olun

Bir kadın karakterli olmalıdır. Erkekler karakterli, söylediklerinin arkasında duran kadınlardan hoşlanır. Komik duruma düşmemeye dikkat edin.


Espri anlayışınız olsun


Kadınlar erkeklerin kendilerini güldürmesini ister ancak kadınlar da şaka ve espriden anlamalıdır. Ayrıca bir espriyi yüz kere dinlediğinde bile gülebilmelidir.


Dürüst olun

Bir erkek hayatının yarısını yemek sofrasında geçirir. Bu durumda her zaman onun yanında olacak mısınız?

Gerginliklerini azaltın

Sıkıcı ve stresli bir günün ardından onu sakinleştirin, gergin kaslarını rahatlatın. Biraz rahatladığında her şey çok güzel olacak..


Zeki olun

Erkeklerin kadınların sadece vücutlarıyla ilgilendiği söylemlerine kanmayın. Erkekler beyinlerine de sahip olmak ister. Bir erkek yanındaki kadının başarılı olmasını ister.

Kadınsılık, zariflik, aşık, çekici..

Erkekler hayallerini süsleyen özelliklere sahip kadınlardan etkilenirler. Çok fazla ulaşılmaz olmayın, sizi tanıdıkça her gün daha fazla aşka doymasını sağlayın.


Çekici, atletik ve eğlenceli

Erkekler çekici, atletik ve eğlenceli olmalıdır. Nasıl çekici olacağınız size kalmış. Erkekler sportif özelliklere sahip, sport olan kadınlardan daha çok etkileniyor.


Ateşli bakışlarınız olsun


Aynanın önüne geçerek ateşli bakış egzersizi yapın. Eminiz ki, çok faydalı olacak. Erkekler bu bakışları hemen tanır ve elektriğine kapılır.


Taraftarlık

Çoğu erkek futbol takımlarını destekler. Onlar gibi fanatik bir taraftar olabilirsiniz. Mağlubiyet ve galibiyette yanında olmanız onu etkiler.


Temizlik


Erkekler temiz olan kadınlardan hoşlanır. Temiz görünüm her zaman etkileyicidir.



Erkekler Nasıl Kadınlardan Etkilenir,Erkekler Nasıl Kadınlardan Etkilenir?,erkekler nasıl kadınlardan hoşlanır,erkeklerin etkılendigi kadın tipleri,erkekler nasıl kadınlardan hoslanır...
şeker

Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 paket petibörbisküvi
- 1 paket margarin
- 2 adet muz
- 1 su bardağı un Süre:40 dk - 6 Kişilik
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya

Yapılışı
Margarin tencerede eritilir.Sonra üzerine sütü ekleyin ardından un ve şekeride ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırın.

Muallebi kıvamına gelince ateşten alıp vanilyayı ekleyin beş dakika kadar karıştırın.Ilıtılmış yayvan bir tepsiye dökün. Soğuduktan sonra dilim dilim kesin. Bisküvileri robottan geçirin. Kestiginiz tatlıyı bisküviye batırın. İçine,dilimlediğiniz muzu koyup sarın buzdolabında beklettikten sonra servis yapalın.
Afiyet olsun...


Muzlu Sarma Nasıl Yapılır,muzlu sarma tarıfı,muzlu sarma tarifi,tatlı tarıflerı,tatlı tarifleri,kek tarifi, en güzel kek tarifleri, en güzel kek tarifleri,
şeker

Malzemeler
- 5 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao Süre:45 dk - 10 Kişilik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 12 kaşık un
- 2 paket kabartma tozu


Yapılışı Yumurta, şeker, süt, sıvıyağ, vanilya, kakako sırasıyla kaba ilave edilerek mikser ile çırpılır.Bu karışımdan bir su bardağı kekin üstüne dökülmek üzere alınır.

Son olarak un ve kabartma tozu eklendikten sonra teflon tepsiye veya kalıba alınıp fırına verilir. Yaklaşık 40 dakika 180 derecelik fırında pişirilir.

Fırından çıktıktan sonra sıcak haldeyken üzerine önceden ayırılan bir bardak sos dökülür.




ıslak kek nasıl yapılır,ıslak kek tarıfı,kek tarıfı,ıslak kek tarifi,kek tarifi,en güzel kek tarifleri,en lezzetlı kekler,lezzetli kekler...
şeker

Malzemeler
- 1 Adet Yumurta
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 3 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 4 Su Bardağı Su
- 1 Çorba Kaşığı Nane Süre:30 dk - 4 Kişilik
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Tuz





Yapılışı

1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un ve 3 çorba kaşığı yoğurdu mikserle iyice karıştırın. Bu karışımı tencereye alın. 4 su bardağı suyu ilave edin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi
ocaktan alın.


Küçük bir tavada tereyağını eritin. 1 çorba kaşığı naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...




yoğurt çorbası,yogurt corbası,yoğurt çorbası tarifi,yogurt corbası tarıfı,unlu yogurt corbası,unlu yoğurt çorbası nasıl yapılır,unlu yogurt corbası nasıl yapılır?unlu yoğurt corbası tarıfı,çorba tarifi,çorba tarifleri,corba tarıfleri...